چاپ هلیو

چاپ هلیو

چاپ هلیو

چاپ هلیو

چاپ هلیو

  • ۰
  • ۰

آشنایی با چاپ هلیو

تاریخ چاپ هلیو یا چاپ گراور به سال 1300 میلادی، دوره رنسانس و کار هنرمندان ایتالیایی در آن زمان بر می گرده. انچه این هنرمندان به آن مشغول بودند حکاکی‌های ظریفی بود که بر سطح نرم الواح مس و با دست صورت می‌گرفت. طرح ها در جایی که بر روی مس حکاکی می‌شدند، کانال‌ها یا حفره‌هایی را باقی می‌گذاشتند که مرکب رو به هنگام چاپ در خود نگاه می‌داشت.

بنابراین انچه که امروزه تحت عنوان اینتاگیلو یا چاپ هلیو می‌شناسیم ریشه‌ای ایتالیایی داره و به معنای چاپ از روی سطح یا طرح گود شده است. در این میان چاپ گراور اشاره به روش صنعتی چاپ هلیو داره که مختص چاپ‌های با تیراژ بسیار بالا است.

به هر حال چاپ هلیو یا چاپ گراور در طول زمان پیشرفت و رواج بسیاری داشته تا جایی که به عنوان یک روش چاپی سریع و با کیفیت بسیار بالا، امروزه کاربردهای مختلفی داره. اولین لوح چاپ گود ( نه سیلندر گود) با روش عکاسی در حدود سال 1814 توسط جوزف نیکفور نیپکه ابداع شد. ایشون روش خودشون رو هلیوگرافی نامید روشی که در اون گراور مسی برای چاپ به دستگاه بسته می‌شد.

بعدها فاکس تابلوت روش نیپکه را تصحیح کرد و نخستین فیلم نگاتیو رو برای ساخت لوح به روش هلیوگرافی افزود. اما شخصی که به عنوان مخترع چاپ پیشرفته گراور شناخته شده کارل کلیف هست. کلیف کارش را با اسید کاری گراور حساس به نور و عکاسی شده در 1875 شروع کرد.

او سرانجام در سال 1879 روش هلیوگرافی خودش رو تکمیل کرده و اون را در انجمن عکاسی وین معرفی کرد. البته نسخه‌های چاپی کلیف نمونه‌هایی با کیفیت بسیار بالا بود که نظر مجموعه داران آثار هنری را جلب می‌کرد با این حال روش کلیف در ابتدا از محدوده شهر وین بیرون نرفت زیرا نمی‌خواست اسرار کار خودش رو افشا کنه.

 

جهت مشاهده لیست قیمت چاپ هلیو روی لینک روبرو کلیک نمایید.www.royalprintt.ir

 

به هر ترتیب سرانجام زمانی که روش خودش رو به فروش رسوند پرده از اسرار خود برداشت، اما تا هنگام مرگ در سال 1926 روش خودش رو ارتقا داد. « انقلابی ترین حرکت او تبدیل چاپ هلیو از روی گراور مسطح به چاپ از روی سیلندر بود. او نخستین ماله یا تیغه بلید را در روش گود ابداع و حتی نخستین سیستم چاپ رنگی گود با دستگاه رول را طراحی کرد.

او بدین ترتیب اصطلاح سیستم چاپ رتوگراور یا چاپ هلیو از روی سیلندر را رواج داد.» بعد از آنکه کلیف اسرار کار خود را فاش کرد، دیگران به روش رتوگرار روی آوردن و طراحی تجهیزات برای این روش شروع شد. با آغاز قرن بیستم رتوگراور به عنوان روشی برای چاپ‌های ظریف و با کیفیت در همه جا رواج یافت.

در دهه 1920 دستگاه‌های چاپ عظیم چهار و پنج رنگ وارد روش گراور شدند و انواع کارت پستال، تقویم، کتاب‌های هنری و حتی مجلات بصورت تمام رنگی با اونها چاپ شد. هلیوگرام یا همان روتوگراور، سیستم چاپ گود است با کیفیتی بسیار نزدیک به چاپ افست.

هرچند مراحل آماده سازی این نوع چاپ بسیار گرانتر از انواع دیگر، چاپ چون افست و فلکسو می باشد. اما برای چاپ ایده آل به شکل رول بر روی BOPP و موادی از این قبیل، بهترین انتخاب محسوب می شود. بخصوص اینکه مصرف لفاف هایی از این نوع برای کارخانجات تولیدی همیشگی و با تیراژ بالا باشد. دلیل آن هم این است که با سیلندر تهیه شده، می توان در تیراژ میلیونی چاپ کرد در حالی که در روش افست برای تیراژهای بالا بایستس زینک های مجدد تهیه کرد.

چاپ هلیو دارای دستگاه های بسیار بزرگ و دارای بیشترین سرعت چاپ در صنعت چاپ می باشد که توانائی چاپ با بالاترین کیفیت و ارزانترین قیمت چاپ در دنیا همچنین توانایی چاپ بصورت رول تا عرضهای متفاوت و چاپ چندین رنگ بصورت همزمان را دارا میباشد چاپ بر روی میکرونهای کم و بالا را به راحتی انجام می دهد ومحدودیتی در جنس مواد چاپ شونده ندارد .

چاپ هلیوگراور گونه‌ای از چاپ‌های برجسته است. در چاپ هلیوگراور از کلیشه‌های فلزی (غالباٌ چدنی) استوانه‌ای شکل استفاده می‌شود که طرح مورد نظر به تفکیک رنگ بر روی آنها حک می‌شود. این روش چاپ به دلیل استفاده از کلیشه‌های چدنی برای چاپ تیراژهای پائین مقرون به صرفه نیست.

 

جهت مشاهده لیست قیمت چاپ هلیو روی لینک روبرو کلیک نمایید.www.royalprintt.ir

 

چاپ هلیوگراور عموما برای چاپ بر روی سطوح نایلونی (ترس بافان، سلوفان، متالایز) کاربرد دارد. 1. سیستم چاپ گروار از جمله روش های چاپ گود است. روشی مناسب برای چاپ با کیفیت بسیار بالا که قادر است تصاویری با سایه روشن های به هم پیوسته درست همانطور که در یک تصویر عکاسی شده دیده می شود را به وجود آورد. 2.

در روش صنعتی گراور رول موسوم به روتو گراور از سیلندر های فلزی ( از جنس مس ) استفاده می کنند که تصاویر بصورت حفره های ذره بینی ( و البته معکوس ) بر روی آنها گود شده اند. 3. این سیلندر ها با استفاده از روش های آنالوگ ( مکانیکی - شیمیایی و فتو شیمیایی) یا روش های دیجیتالی گود شده و ساخته می شوند.

مراحل انجام: در این شیوه چاپ ،پس از مراحل طراحی به مرحله ساخت سیلندر می رسیم که نقوش و تصاویر را به لفاف منتقل می کند. امروزه سیلندرهای چاپ هلیو به دو روش الکترومکانیکی و به روش لیزری تهیه می شود. در هر دو روش ،طرح و نقوش بر روی سیلندر که معمولاً از فلزی سخت ،با لایه ای پوشیده از مس می باشد،حک می شود. توجه کنید که ترامهای چاپ هلیو که به شکل حفره هایی در سطح سیلندر ایجاد می شود.بر خلاف چاپ افست که ترام ها اندازه های مختلفی می گیرند ،یک اندازه هستند. شکل ترام بر روی سیلندر های هلیو اغلب به شکل لانه زنبوری یا آجری است.

در اینجا نیز برای هر رنگ چاپ یک سیلندر مجزا تهیه می شود.

ماشین چاپ هلیو همانند ماشین فلکسو ازبخش رول باز کن ،چاپ ،خشک کن ها و رول جمع کن تشکیل شده است.

در چاپ افست اندازه ترام در نقاط پر رنگ بزرگ تر و در نقاط کم رنگ کوچک تر است. در حالی که ترام در چاپ هلیو بر روی سیلندر یک اندازه است . اما درصد های بالاتر بر روی سیلندر ،حفره هایی گودتر نسبت به درصدهای پایین تر ترام دارند. در قسمت چاپ ،مخزن مرکب ،سیلندر حکاکی شده ،تیغه داکتر بلید و سیلندر چاپ یا سیلندر فشار را داریم.

لفاف رول در مسیر حرکت به طرف قسمت چاپ می آید.بخشی از سیلندر حکاکی شده ،درون مخزن مرکب قرار دارد ،با حرکت سیلندر ،مرکب اضافه توسط تیغه داکتر بلید از روی سطح آن برداشته می شود و در ادامه لفاف که بر بستر سیلندر چاپ یا سیلندر فشار حرکت می کند با سیلندر حکاکی شده که اکنون در حفره های آن (ترام ها) مرکب قرار گرفته است تماس یافته و نقش بر روی آن ثبت می شود.

سپس لفاف که اکنون یک رنگ بر روی آن چاپ شده از درون خشک کن حرکت کرده و به برج رنگ دیگر می رود و در آنجا نیز مراحل فوق تکرار می شود. مواد قابل چاپ: انواع کاغذ و مقوا ،فیلم های پلاستیکی (سلفون ،پلی پروپلین ،پلی استر ،پی وی دی سی ،پلی اتیلن ،ونیل ،…) ،فویل (متالایز) ،پارچه. اشکال قابل چاپ: به شکل رول (کاغذ ،مقوا ،…)

کالاهای چاپ شده با این روش: لفاف فیلمی (سبزیجات ،دستمال کاغذی) ،چتر ،پرده حمام ،کیسه هاس دستی تبلیغاتی ،لفاف پوشک بچه ،حوله های کاغذی ،دستمال توالت ،لفاف های شرینک ، لفاف های بسته بندی پفک نمکی ،چیپس ،صابون ،…

 

جهت مشاهده لیست قیمت چاپ هلیو روی لینک روبرو کلیک نمایید.www.royalprintt.ir

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی